Theorie

Ben jij een lettervreter en vind je het juist leuk om al die regels in je kop te stampen? Of krijg jij van het woord ‘theorie’ al de kriebels in je nek? Ook al is het niet voor iedereen het leukste onderdeel, het is toch slim om eerst een aantal lessen te nemen en in overleg met je rijinstructeur te kiezen voor de theorie opleiding die het beste bij jou gaat passen. Het fijne van deze manier van lessen is dat je al heel snel je praktijkervaring zult herkennen in de  theorie.

Dit zijn bij ons de mogelijkheden:

 1. Zelf leren met een boek en cd-rom. Schaf je het lesmateriaal tweedehands aan of kun je het van iemand lenen? Let dan op dat de inhoud niet verouderd is. Verkeersregels willen nog wel eens veranderen… Voor advies kun je altijd bij ons aankloppen.
 2. Via het lespakket van Vekabest. Deze kun je bij Brommer-autorijschool kopen en is zowel digitaal verkrijgbaar als in boekvorm. Van alle theoriemethodes heeft deze het hoogste slagingspercentage.
 3. Theorie weekend. Heb je geen zin om wekenlang in je eentje te zwoegen op de theoriestof?
  Geef je dan op voor ons theorieweekend! We duiken dan op drie aaneengesloten dagen in de boeken.
  Geen zorgen, het duurt niet de hele dag…Zaterdag 9.00-14.00 uur
  Zondag 9.00-14.00 uur
  Maandag 18.30-21.30 uur.

Aanvragen theorie-examen
Wij raden je aan om pas oefenexamens te gaan doen als je de stof goed hebt bestudeerd. Ben je klaar om het theorie-examen af te leggen? Dan kunnen wij dat voor je regelen. Je kunt ook zelf reserveren via Mijn CBR. Doe het niet via andere reserveringssites, dat kost je extra geld!

Geldigheid
Je theoriecertificaat is 1½ jaar geldig. Het is dus zaak om binnen die tijd je praktijkexamen te halen en natuurlijk doen wij bij Brommer-autorijschool ons uiterste best om je daarbij te helpen.

Faalangstexamen
Heb je last van faalangst of een aandoening in het autistisch spectrum (onder meer autisme, ADHD, ADD), dan kun je bij het CBR een speciaal examen aanvragen. Je krijgt dan extra tijd of mag het theorie-examen doen in een aparte ruimte met begeleiding. Ook in het praktijkexamen wordt er rekening mee gehouden. Zo kun je bijvoorbeeld om een time-out vragen tijdens de rit.

Bekijk hier het filmpje op youtube.