PRAKTIJK

En dan komt de dag dat er een mooie glimmende auto voor je deur staat met een grote L op het dak… Jij gaat leren autorijden! Hier lees je hoe dat bij Brommer-autorijschool in z’n werk gaat.

Proefpakket
Elke kandidaat begint met een proefpakket van zes lessen. Zo kun je op je gemak kennismaken met de instructeur, de auto en jouw eerste keren op de weg. Want als je nog nooit zelf achter het stuur hebt gezeten, is dat best spannend. Zonder dat je bij ons vastzit aan een volledig lespakket leer je eerst de basisvaardigheden zoals wegrijden, remmen, stoppen, sturen en schakelen. Daarna kun je in overleg met de instructeur een keuze maken: neem je een pakket of is het verstandiger om losse lessen te nemen?

Wij adviseren om de eerste keer 2 aaneengesloten lessen van 1 uur te volgen. De meeste leerlingen volgen daarna twee tot vier keer per week een les van 1 uur. Dat werkt namelijk heel efficiënt en brengt het behalen van je rijbewijs al snel dichterbij.

Je kunt zelf aangeven op welk adres je opgehaald en teruggebracht wilt worden. Tijdens de lessen rijden we niet alleen in Langedijk en omgeving, maar zo nu en dan gaan we ook naar drukke of onbekende plaatsen als Schagen, Hoorn, Haarlem en Amsterdam. Alles om je goed beslagen ten ijs te laten komen.

Tussentijdse Toets
Voor je examen gaat doen, kun je een Tussentijdse Toets (TTT) doen. Dit is een proefexamen, met CBR-examinator en je eigen instructeur, als voorbereiding op het echte rijexamen. Je kunt dan alvast ervaren hoe zo’n examen gaat en ontdekt gelijk aan welke punten je eventueel nog moet werken. Vaak neemt het ook al een beetje de zenuwen weg. Volg je losse lessen, dan kun je de toets ook doen maar het is niet verplicht. Voordeel is, dat als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, je deze tijdens je echte praktijkexamen niet meer hoeft te doen.

Automaat
Wil je liever lessen in een automaat? Ook dat kan bij ons.

Opfriscursus
Mensen die al langere tijd niet meer zelf hebben gereden of hun actuele verkeerskennis willen opvijzelen, kunnen bij ons een opfriscursus volgen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Aanvragen praktijkexamen
Als je er helemaal klaar voor bent, dan melden wij je aan voor het praktijkexamen bij het CBR. Klik op het filmpje om te zien hoe zo’n examen gaat.

2toDrive
Je mag al starten met rijlessen als je 16½ bent. Ook kun je dan al je theorie-examen afleggen. Vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen. Haal je vóór je 18e je rijbewijs, dan rijd je eerst samen met een door jou gekozen begeleider. Dat kan je vader zijn, je moeder of iemand anders. Via www.2toDrive.nl kun je zo’n begeleiderspas aanvragen. Je kunt maximaal 5 coaches opgeven. Vanaf je 18e mag je, met rijbewijs uiteraard, zelfstandig de weg op.